IPL چیست؟
IPL مخفف intense pulse light می باشد که به معنای سیستم نور شدید پالسی می باشد که ماهیت لیزر را داراست و در اصل لیزر نمی باشد بلکه فلش لامپ های زنون می باشد که نور با طول موج 400 تا 1200 نانو متر را تولید می نماید؛ که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد؛ که برای درمان های مختلف از فیلترهای مناسب با همان درمان استفاده می شود.
از IPL برای درمان از بین بردن موهای زاید، جوانسازی پوست، روشن نمودن لکهای صورت و بدن و درمان جوشهای صورت (آکنه) می توان بهره گرفت.
پالس های نوری با تمرکز بروی فولیکول های مو باعث ایجاد گرما و تخریب آنها بدون آسیب به پوست و سوختگی میشود. استفاده از IPL دارای عوارض جانبی کم میباشد که تنها می تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان شود که این نیز به سرعت برطرف می گردد.
بهترین افراد برای استفاده از IPL افراد با پوست روشن و موهای تیره می باشند زیرا IPL پیگمانهای درون فولیکول مو را مورد هدف قرار می دهد؛ که طی چندین جلسه این کار صورت میگیرد و درنهایت منجر میشود تا اگر موها دوباره رشد کنند به صورت نازک و ظریف خواهند بود.
نحوی عملکرد IPL:
رنگدانه های پوستی تحت عنوان "ملانین" مورد هدف IPL قرار می گیرند. این رنگدانه ها موجب جذب انرژی نورانی و تبدیل آن به انرژی گرمایی و حرارت می شوند. از آنجا که رنگدانه های ملانین درون پیاز مو تراکم بیشتری دارد این تبدیل حرارتی موجب تخریب و از بین رفتن پیاز مو و کاهش فولیکول مو در اثر تابش اشعه می گردد. در افراد با پوست تیره به دلیل رنگدانه های ملانین بیشتر، در سطح پوست باعث جذب انرژی نورانی بیشتری می شوند لذا انرژی کمتری را به پیاز مو انتقال می دهند؛ بنابراین این افراد نیازمند جلسات بیشتری برای درمان هستند.
دستگاه IPL در موارد زیر کاربرد مؤثری دارد:
1- درمان موهای زائد
2- کک و مک و آسیب های پوستی ناشی از آفتاب
3- جوانسازی پوست
4- درمان آکنه های فعال
5- درمان ضایعات عروقی مانند واریس
تفاوت لیزر با IPL:
IPL طیف گسترده ای از طول موج را طول نموده که از این بازه (400 NM-1200NM) برای درمان موهای زائد، درمان کک و مک ها، جوانسازی پوست، درمان آکنه های فعال، درمان ضایعات عروقی می توان بهره گرفت اما در لیزرها به دلیل ساطع شدن نور با یک طول موج ثابت حوزه عملکرد محدود به درمان خاصی خواهد بود.