
خوردن رژیم غنی از میوهها و سبزیجات میتواند خطر ابتدا به برخی از بیماریها نظیر: سکته مغزی، دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی عروقی، برخی سرطانها را کاهش دهد.
بیشتر سبزیجات بهطور طبیعی دارای چربی و کالری کمی هستند و میزان کلسترول آنها تقریباً صفر میباشد. سالمترین سبزیجاتی که میتوانید در روزهای گرم استفاده کنید را در ادامه مطلب بیان کردهایم.
فلفل دلمهای قرمز:

یک فلفل دلمهی متوسط دارای 32 کالری میباشد و همچنین سرشار از ویتامین ث نیز است. مصرف این نوع فلفل دلمه به دلیل وجود ویتامین b6 و اسیدفولیک در دیابتیها میتواند منجر به بیماریهای قلبی شود کمک میکند. ویتامینهای موجود در این فلفل دلمه باعث کاهش هموسستئین Homocysteine میشوند (مولکول خطرناکی است که باعث تخریب رگهای خونی و افزایش حملهی قلبی و سکته مغزی میشود.)
اسفناج:

این سبزی سرشار از کاروتنوئیدها میباشد که برای ترویج سلامت چشم و همچنین کمک به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن است. در پژوهشها نشان دادهشده است که فلاوونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلولهای سرطانی در معده و پوست را کاهش میدهد و همچنین باعث خطر به ابتلای سرطان پروستات را کاهش میدهد.
جوانه یونجه:

جوانه یونجه سرشار از بتاکاروتن است. آنتیاکسیدانی که در برابر سرطانهای ریه و پوست محافظت میکند و منجر به تقویت سلامت مو و ناخن، لثه، استخوان، دندان و غدد میشود. جوانه یونجه دارای ویتامین E است که آنهم باعث جلوگیری حملات قلبی و خطر مرگ ناشی از سرطان مثانه میشود.
کلم بروکسل:

چغندر حاوی سطح بالایی از آنتیاکسیدانها برای مبارزه با سرطان است و لوتئین موجود در آن بهسلامت چشم نیز کمک میکند.
خانواده پیاز:

سبزیجات خانوادهی پیاز آنتیاکسیدانی ضد سرطانی میباشد و مزایای فیتوکومیکال دارد که میتواند از سرطان ریه و پروستات جلوگیری کند و علاوه بر ضد سرطانی بودن پیازها ضد انعقاد، ضد درد، ضد فشارخون، خونساز و استخوانساز هستند.
ذرت:

ذرت پخته دارای میزان زیادی از آنتیاکسیدانهایی مانند لوتئین است که با نابینایی در بزرگسالان مبارزه میکند. ذرتها سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی ازجمله ویتامینهای گروه ب و گروه ث است. در ذرتها انواع فیبرهای محلول و نامحلول وجود دارد. مصرف ذرت باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون و کلسترول خون میشود.
نخودفرنگی:

مصرف روزانه نخود سبز همراه با دیگر حبوبات، خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهد. نخودفرنگیها دارای موادی هستند که برای تقویت سلامت استخوانها میباشد و همچنین دارای منابع غنی از ویتامین B6 و اسیدفولیک است. نخودفرنگی همچنین سرشار از ویتامین B2-B1-B3 نیز میباشد که تمامی آنها برای سوختوساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری است.
کلم پیچ:

برگهای این نوع کلم حاوی ویتامین ث است و آنتیاکسیدان موجود در آن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و در کاهش سطح ال دی ال و یا همان کلسترول بد مؤثر است. کلم پیچ خردشده بهاندازه یک فنجان برابر است با 33 کالری و 9 درصد نیاز کلسیم را تأمین میکند.
کلم بروکلی:

کلم بروکلی سرشار از آنتیاکسیدانهای ضد سرطانی میباشد. در مطالعهای که صورت گرفته است مردانی که در هفته 5 وعده و یا بیشتر سبزیجاتی مانند بروکلی مصرف میکنند، در یک دورهی دهساله، 50 درصد کمتر از سایرین به سرطان مثانه مبتلا شدند.