
رادیس نوعی فیلر پوستی است که جهت درمانهای زیبایی به نواحی مشخصی از صورت و دستها تزریق میشود. تزریق این ژل باعث تشدید تولید طبیعی کلاژن در بدن میشود و چینوچروکها را پر میکند. هدف از تزریق ژل رادیس درمان خطوط و چینوچروکهای اطراف دهان و بینی و همچنین حجم دادن به قسمتهایی از صورت است که حجم خود را ازدستدادهاند. از این ژلها پر کردن حجم پشت دست نیز استفاده میکنند. سن اکثر افرادی که تزریق ژل رادیس را انجام میدهند بین 35 تا 60 سال است. تزریق ژل رادیس فرآیندی غیر جراحی را در اختیار افراد قرار میدهد که بهواسطه آن میتوانند جوانسازی پوست خود را لمس کنند و از شر خطوط ریز که باعث بالا رفتن سن شما میشود خلاص شوند.
تزریق ژل رادیس:
همانطور که گفتیم رادیس نوعی فیلر تزریقی است که از آن برای پر کردن چینوچروکها و تورفتگیهای پوست صورت استفاده میشود. این ژل تولید کلاژن طبیعی در زیرپوست را تشدید میکند. همچنین میتوان تأثیر آن را بر روی پوست بلافاصله دید و نتایج حاصل از استفاده از این ژل تا دو سال دوام دارد. ژل رادیس بیشتر در نواحی اطراف بینی و دهان تزریق میشود. برخی افراد از این روش جهت رفع چینوچروکهای پشت دست استفاده میکنند.
این ژل با کمک یک سوزن ظریف در زیرپوست تزریق میشود. مواد تشکیلدهنده ژل رادیس غیر سمی و غیر آلرژیک میباشد و همچنین با بافتهای طبیعی بدن سازگاری دارد. بهترین داوطلبان برای تزریق این ژل افراد بین سنین 35 الی 60 سال هستند که قصد دارند چینوچروکهای اطراف بینی و دهان خود را رفع کنند. افرادی که میخواهند پشت دستهای خود را حجیم کنند نیز میتواند داوطلبان خوبی برای استفاده از این روش باشند. در برخی مواقع از تزریق این ژل برای افرادی که در اثر عفونت HIV چربی صورت خود را کاملاً ازدستدادهاند، استفاده میشود.

نحوه عملکرد تزریق ژل:
این ژل از میکروسفرهای کلسیم، هیدروکسی آپاتیت (CaHA) ساختهشده است که بلافاصله پس از تزریق تأثیر خود را بر نواحی تحت درمان میگذارند. کلسیم هیدروکسی آپاتیت از یونهای فسفات و کلسیم ساختهشده است که بهطور طبیعی در بدن انسان وجود دارند. ژل رادیس چینوچروکها را پرکرده و به پوست حجم میدهد و باگذشت زمان کلسیم هیدروکسی آپاتیت کلاژن طبیعی موجود در بدن را تحریک میکند و کمک میکند تا پوست بیشتر این فیلر طبیعی را تولید کند. هیدروژن، اکسیژن و کربن موجود در این ژل کمک میکند تا ساختاری شبیه به بافتهای پیوندی به وجود آورد.
تزریق این ژل در مطب دکتر و تحت بیحسی موضعی صورت میگیرد. امکان دارد در هنگام تزریق کمی درد را احساس کنید که البته میتوانید جهت کاهش درد تزریق از لیدوکائین نیز استفاده کنید. برای تزریق ابتدا دکتر مشخص میکند که تزریق ژل باید در چه قسمتهایی از صورت انجام گیرد. سپس آن قسمتها را بهخوبی ضدعفونی میکند و دوز مصرفی را مشخص مینماید و درنهایت تزریق ژل انجام میشود. تزریق این ژل میتواند حدود 15 دقیقه به طول انجامد که آنهم بستگی به تعداد تزریقها دارد. پس از تزریق ژل رادیس میتوانید به کارهای روزانهی خود ادامه دهید و نیازی به بستری شدن در مطب نمیباشد.

نواحی قابلدرمان:
بیشتر افراد ترجیح میدهند که ژل را به ناحیه صورت تزریق کنند مخصوصاً برای چینوچروکهای اطراف بینی و دهان. از این ژل برای رفع خط خنده، خط اخم و جوانسازی پوست استفاده میشود. در برخی مواقع از آن برای درمان اِسکارهای عمیق، حجم دادن به پشت دست و پر کردن حجم صورت اشخاصی که در اثر HIV چربی صورت خود را ازدستدادهاند استفاده میکنند.
عوارض جانبی تزریق ژل رادیس:
ورم
کبودی
خارش
قرمزی
درد
افرادی که از این ژل برای حجم دادن به پشت دست استفاده کردهاند این عوارض جانبی را گزارش کردهاند:
ایجاد مشکل درحرکت طبیعی دست
خارش
از دست دادن حس دستها
درد
کبودی
قرمزی
تودهها و غدهها
ورم
خارش

چه افرادی نباید از ژل رادیس استفاده کنند:
اگر سابقه واکنشهای آلرژیک به مواد تشکیلدهندهی رادیس دارید باید از تزریق آن اجتناب نمایید. اگر به لیدوکائین یا داروهای مشابه این ژل نیز آلرژی دارید باید از تزریق این ژل خودداری کنید. افرادی که دارای اختلالات خونریزی هستند و یا خانمهای باردار یا بانوانی که بچه شیر میدهند نباید از این ژل استفاده کنند. این امکان وجود دارد که افرادی که دارای سابقه تبخال هستند در اثر تزریق این ژل تبخال آنها شیوع پیدا کند. بههیچعنوان تزریق این ژل رازمانی که عفونت فعالی در بدن دارید انجام ندهید. احتمال بروز عفونت در درمانهای تزریقی وجود دارد و در برخی مواقع امکان دارد ژل رادیس بهجای بافت پیوندی تصادفاً به یکی از رگهای خونی تزریق شود که عوارض ناشی از این امر میتواند دائمی باشد:
اِسکار یا زخم (دائمی)
پوستهپوسته شدن (موقت)
کمرنگ شدن یا سفید شدن پوست
کور شدن
درد شدید
سکته مغزی
اختلالات بینایی
در موارد نادری امکان دارد که توده یا غدهای در زیرپوست شکل بگیرد که در این صورت با استفاده از کورتیکواستروئید یا عمل جراحی میتواند آن را رفع نمود. در صورت مشاهده هرگونه علائم یا نشانهای که خارج از حالت عادی است باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر میخواهید پس از تزریق ژل رادیس تصویربرداری اشعه ایکس یا سیتیاسکن انجام دهید حتماً پزشک معالج خود را در جریان بگذارید. میکروسفرهای رادیس در چنین اسکنهایی قابلمشاهده هستند، بنابراین پزشک باید از تزریقاتی که انجام دادهاید اطلاع داشته باشد.

پس از تزریق این ژل، پوست فوراً شروع به بهبودی میکند و پس از یک هفته خواهید توانست نتایج نهایی درمان را مشاهده نمایید. تزریق این ژل درمانی دائمی نیست به همین علت جهت حفظ نتایج باید هر از چند وقت تزریقهای دیگری را انجام دهید. تزریق ژل رادیس برای برخی افراد هر دو سال یکبار نیاز است. امکان دارد برخی دیگر جهت حفظ نتایج درمان در بین تزریقهای اصلی نیاز به انجام تزریقات کوچکی نیز داشته باشند. ورم ناشی از این درمان نباید شدید باشد و حداکثر پس از 36 ساعت از بین میرود.
امکان دچار شدن به کمی کبودی و درد نیز وجود دارد که میتوانید با استفاده از داروهای موجود در بازار این عوارض را بهبود بخشید. پسازاین درمان میتوانید به فعالیتهای روزمره خود بپردازید اما باید از انجام فعالیتها و ورزش سنگین خودداری کنید. امکان دارد پوست نسبت به نور آفتاب حساس شود بنابراین تا 24 ساعت از قرار گرفتن در معرض گرما و نور مستقیم آفتاب اجتناب کنید تا قرمزی و ورم ناحیه تحت درمان فروکش کند.
آمادگی لازم جهت تزریق ژل:
پیش از تزریق ژل باید یک جلسه مشاورهای با پزشک موردنظرتان داشته باشید و او را از تمامی داروهایی را که مصرف میکنید مطلع سازید. برخی داروها مانند رقیقکنندههای خون، وارفارین یا آسپیرین میتوانند باعث خونریزی شدید یا کبودی در محل انجام تزریق شوند. همچنین پزشک باید از ناتوانیها، بیماریها یا جراحاتی که در دستان است اطلاع داشته باشد. اگر از درمانهای پوستی نظیر لایهبرداری شیمیایی استفاده کردهاید نیز باید پزشک خود اطلاع دهید.
هزینه تزریق ژل رادیس؟
هزینه این درمان به میزان تزریق ژل و تعداد تزریقها بستگی دارد. پزشک معالج تعداد تزریقها و نواحی که باید تحت درمان قرار بگیرند را مشخص مینماید. عامل دیگری که بر روی هزینهها تأثیر میگذارد دوز مصرفی در هر تزریق است.