
میلیا کیستهای کوچک و غیر التهابی است که بر روی پوست به وجود میآید، این جوشها بسیار کوچک و سرسفید بوده و بهوضوح دیده میشود. هنگامیکه کراتین در زیر سطح پوست جمع میشود این جوشها به وجود میآیند. این جوشها را نباید همانند جوشهای معمولی دانست، در ادامه علائم این جوشها را بیان میکنیم.
علائم میلیا چیست؟
جوشهای سفیدرنگ که روی صورت دیده میشوند، درواقع جوش نیستند بنابراین نباید آنها را ترکاند زیرا این جوشها از نوع چرکی نبوده بلکه نوعی از بیماری پوستی به نام میلیا میباشد.
میلیا، جوشهای سفید متمایل به زرد و همچنین سفتی هستند که روی پوست دیده میشود، بافت آنها تقریباً شبیه به ماسه است که در زیر سطح پوست جمع میشوند، این جوشها قطری بهاندازهی 1 الی 2 میلیمتر است و معمولاً کوچک نیز میباشند هرچند در برخی مواقع امکان دارد که این جوشها بزرگ شوند.
این عارضه امکان دارد در برخی از اندامها به وجود آید اما بیشترین و رایجترین نوع آنها در اطراف چشم، بینی، پیشانی و گونهها است. این جوشها بدون درد و خارش است و کاملاً بیضرر میباشند.
.jpg)
علل ایجاد میلیا:
هنگامیکه منافذ پوست بسته میشود و یا کراتین در زیرپوست جمع میشود این عارضه به وجود میآید. رنگهای سفیدی که در این جوشها دیده میشوند درواقع همان کراتین هایی هستند که در زیر لایهی نازک پوست جمع شدهاند. هنگامیکه سلولهای مردهی پوست، بهدرستی از بین نمیروند، این عارضه به وجود میآید.
این جوشها در تمام سنین از نوزادی تا میانسالی وجود دارد و البته برخی از افراد بیشتر مستعد این عارضه هستند، میتوان گفت در بیشتر موارد، این عارضه بدون هیچ دلیلی به وجود میآید.
در برخی افراد امکان دارد باوجود آکنه و جوشهای سرسیاه این عارضه نیز بر روی پوست آنها به وجود آید.
در برخی اوقات، میلیا را در گروه آکنههای کمدونال، تقسیمبندی شدهاند اما بااینحال این عارضه باعث شیوع آکنه نمیشود. آکنه کمدون، هنگامیکه منافذ پوست بسته میشوند به وجود میآیند، میلیا برعکس آکنه کیستهای کوچکی هستند که در زیر لایه بالایی پوست به وجود میآیند.
بهبودی این جوشها بسیار طولانیتر از جوشهای معمولی است و امکان هفتهها و ماهها طول بیانجامد.

این عارضه امکان دارد به دلیل آسیبهایی که به پوست وارد میشود اتفاق بیافتد، مانند آفتابسوختگی، تاول و .... همچنین با قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور خورشید امکان دارد این عارضه بر روی پوست هم دیده شود و به همین علت باید در تمام طول روز از کرمهای ضد آفتاب استفاده کرد.
تشخیص و درمان میلیا:
بیشتر میلیاها در یک بازه زمانی، به خودی خوب خواهند شد اما امکان دارد کمی زمانبر باشد، اما اگر از آن دسته افرادی هستید که برای از بین بردن آن عارضه عجله دارند میتوانید از محصولاتی که باعث فزایش عملکرد سلولی میشوند مانند اسید گلیکولیک و یا رتینوئید استفاده کرد، اما میتوانید برای بهبود کامل آن به یک متخصص پوست مراجعه کنید.
پیشگیری از به وجود آمدن میلیا:
اگر از آن دسته افرادی هستید که پوستشان مستعد ین عارضه است باید مراقب آنچه به پوست خود میزنید باشید، از کرمهای مرطوبکننده سنگین، چرب و کرمهای دور چشم استفاده نکنید زیرا این کرمها بیشترین احتمال به وجود آمدن این جوشها میشود.
میتوانید از محصولات مختلفی برای بهبود این عارضه همانند محصولات بدون روغن و یا غیر کمدوژنیک استفاده کنید.