هنگامیکه سن بالا میرود پیری پوست و علائم آن ظاهر میشود. از سن 30 سالگی به بالا چروک پوست و ایجاد شیارها آغاز میشود که البته میزان و روند سرعت پیری پوست به ژنتیک و سبک زندگی فرد نیز بستگی دارد. امروزه میتوان با توجه به تکنولوژیها و پیشرفت علم، برای کاهش و یا جلوگیری از پیر شدن پوست و افتادگی از فیلر استفاده کرد.
فیلرها درمانهای سریعی برای پیشگیری از پیری پوست میباشند. البته فیلرها بیشتر برای حجم سازی و زاویه دهی و برجستهسازی عضلات صورت استفاده میشود و همین امر باعث محبوبیت فیلرها در جهان شده است.
فیلر یا ژل نوعی پرکنندهی پوستی است که از مواد مختلف طبیعی و یا مصنوعی ساخته میشود و دارای غلظت متفاوتی نیز هستند، اما بهطورکلی ژلهایی که غلیظ هستند جهت پر کردن چروک و خطوط عمیق صورت استفاده میشوند. مانند خط خنده، برجستگی گونه، حجم دهی لب، پر کردن جای زخم و فرم دهی چانه.
فیلرها به دودستهی غیردائمی (قابلجذب) و دائمی (غیر قابلجذب) تقسیم میشوند. از فیلرهای غیردائمی، فیلر کلاژن بود که اولین نوع پرکننده غیردائمی در سل 1980 شناختهشده بود و دیگر فیلرهای غیردائمی عبارتاند از: هیالورونیک اسید، فیلرهای پلی لاکتیک اسید و فیلرهای هیدروکسی آپاتاید. امروزه از فیلر هیالورونیک اسید بسیار استفاده میشود.
.jpg)
فیلرهای پرکنندهی پوستی که بهصورت نیمه دائمی، موقت و دائمی وجود دارند، نوع موقت و نیمه دائمی آن بیشتر توصیه میشود زیرا فیلر دائمی دارای عوارض میباشد.
فیلرهای موقتی که جهت برجسته کردن لب، گونه و رفع چروک پوست استفاده میشوند دارای دو گروه هستند که یکی از آنها ساختهشده توسط کلاژن و دیگری ساختهشده از هیالورونیک است. هیالورونیک از مادهی طبیعی از جنس مواد موجود در بدن ساخته میشود که باگذشت زمان و همچنین افزایش سن میزان آن در بدن کاهش پیدا میکند. این نوع فیلرها اغلب بین 6 الی 12 ماه ماندگاری دارند.
فیلرهای نیمه دائمی جهت پر کردن خطوط عمیق صورت:
این نوع پرکنندهها از نسج نرم برای درمان استفاده میکنند و به دلیل نیمه دائمی بودن آنها پس از تزریق نیاز به روتوش و اضافه کردن آنها باشیم. این نوع فیلرها باعث تحریک بافت سازی در پوست میشود و پس از گذشت زمان تأثیرات خود را نشان خواهد داد.
فیلرهای دائمی، این نوع فیلرها قادر به جابجایی هستند و در صورت تخلیه شدن از پوست باعث پستیوبلندی و حالت غیریکنواختی در پوست ایجاد میکند.