
پلاکتها سلولهایی در بدن انسان هستند که فرآیند بازسازی و تولید بافتهای جدید و ضروری را در بدن بر عهدهدارند. پلاکتها دارای عناصر رشدی مانند پروتئین و مواد فعالسازی برای سلولهای بدن هستند.
محققان به دلیل تأثیرات مؤثر پلاکتها در بهبود و بازسازی بافتهای بدن از آن بهعنوان دارو و مادهی درمانی برای جوانسازی پوست و درمان ریزش مو از آن استفاده میکنند.
PRP(پی آر پی) یا درمان توسط پلاسمای غنی از پلاکت، روشی نوین برای درمان ریزش مو است. پلاکتها در لخته شدن خون کمک میکنند و همین امر باعث میشود تا بدن بتواند زخم را بهبود دهد. با افزایش پلاکت خون در یک ناحیه زخمی، ظرفیت التیام بافت در آن نواحی شدت مییابد.
PRP در درمان ریزش مو:
هنگامیکه ریشه مو و یا فولیکولهای مو سالم هستند رشد مو نیز طبیعی میباشد. فولیکولها با تغذیهی خون زنده میمانند و هنگامیکه پلاکتها را بهوسیلهی این روش به محل آسیبدیده وارد میکنند، مکانیسم ترمیم زخم نیز بهصورت طبیعی تقویت خواهد شد. پزشکان بسیاری به این معتقد هستند که با استفاده از این روش باعث تحریک فولیکولهای مو میشود و از ریزش مو جلوگیری میکند.
نحوهی استفاده از روشPRP:
درمان بهوسیلهی این روش در 3 مرحله صورت میپذیرد:
ابتدا مقداری از خون شما که حدود 80-35 سیسی میباشد، گرفته میشود و این خونها را درون کیتهایی که مخصوص این روش هستند قرار میدهند، سپس این کیتها را در درون دستگاهی بانام سانتریفوژ قرارگرفته و در طی 2 مرحله در حدود 15 الی 20 دقیقه چرخانده میشوند. نیروی گریز از مرکز دستگاه، اجزای خون شمارا از یکدیگر جدا میکند و همچنین پلاکتهای غلیظ شده نیز از باقی خون جدا میشود. اکنون پی آر پی شامل پلاکت، پلاسما و عوامل رشد بسیار فراوانی است و آمادهی تزریق به سر میباشد. استفاده از این دستگاه جهت افزایش اثرات درمان پی آر پی در ریزش مو میباشد.

در مرحله دوم پلاسمای غنیشده را توسط سوزنهای بسیار ظریفی به درون نقاط مختلف پوست سر تزریق میشود. قبل آنکه پلاسما را به پوست سر شما تزریق کنند از بیحسکننده موضعی استفاده میشود تا میزان درد حین انجام کار را کاهش دهد.
استفاده از این روش باعث پرپشت شدن موهای قبلی و همچنین ضخیم شدن و تقویت موهای قبلی نیز میشود. البته تمامی افراد نمیتوانند از این روش استفاده کنند، افرادی که دچار دیابت هستند و افرادی که از داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین استفاده میکنند نمیتوانند از این روش برای درمان استفاده کنند.
عوارض انجام پی آر پی:
این امکان وجود دارد که محل تزریق متورم و با درد به همراه باشد اما تورم پس از گذشت چند ساعت از بین خواهد رفت و حساسیت خفیف در لمس آن ناحیه به مدت 2 روز وجود دارد.